PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
Czyściwa przeznaczone do wykorzystania w branży spożywczej wykonane są z wiskozy lub mieszanki poliestrowo-celulozowej albo poliestrowo-wiskozowej. Dodatkowo dostępne są czyściwa w różnych kolorach pozwalające na stosowanie na różnych stanowiskach w gastronomii w celu ograniczenia roznoszenia zanieczyszczeń.
- Czyściwa wykonane z włókna poliestrowo-wiskozowego o perforowanej strukturze charakteryzują się niską pylnością. Mogą być wykorzystywane do czyszczenia różnych powierzchni.
- Ściereczki wykonane z mieszanki poliestru i wiskozy o perforowanej strukturze idealnie nadają się do zbierania wody oraz tłuszczu. Dodatkowo ściereczki te są niskopylne.
- Czyściwo wykonane z mieszanki poliestru i celulozy o szorstkiej strukturze charakteryzuje się bardzo wysokimi właściwościmi absorbcyjnymi. Bardzo dobrze przyciąga brud dzięki czemu zbiera zanieczyszczenia płynne takie jak tłuszcz, woda czy sosy oraz sypkie jak mąka, kawa i przyprawy. Jest idealną alternatywą dla czyściwa bawełaninego. Czyściwo posiada certyfikat dopuszczający je do kontaktu z żywnością.
« Wróć